Detox symptomen

Je hoort het wel vaker, mensen die een dag of een weekje gaan de-toxen. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe ze dat vol hielden. Vasten, groenteshakes, vieze theetjes en vooral liters en liters water. Ik zag er ook eigenlijk het nut niet van in moet ik eerlijk zeggen. Ik had nergens last van toch?

 

Dan kom je erachter dat je lipoedeem hebt. Nog steeds weten we niet precies wat er gebeurd in je lichaam, maar het lijkt erop dat wij lipoedemers de afvalstoffen niet kwijt kunnen doordat de lever niet goed genoeg werkt (al zeggen bloedtesten anders), de lymfen niet goed kunnen afvoeren en de vaatsystemen gecompromitteerd zijn. Zelf merkte ik dat heel erg, en merk ik nog steeds, dat als ik sport, ik aankom. En dan gaat het niet over een kilootje ofzo, maar gewoon over 0.5 tot 1 kg per week. En nee, dat is niet normaal, dat ik 5 kg zwaarder ben in 1 maand tijd. Spieren ontwikkelen zich zelfs bij een bodybuilder niet zo snel.

 

Het grootste inzicht kreeg ik van Alyna, de grondlegster van Quadrivas therapie. Zij vertelde dat onze venen verbindweefseld zijn en dat zijn nu juist de afvoerende vaten. De venen voeren afvalstoffen  en zuurstofarm bloed af. Als je inspanning levert en de spier wil verbranden, maar de afvalstoffen kunnen niet goed weg via het veneuze systeem.... wat dan? Mijn persoonlijke conclusie en let wel, dit is absoluut niet medisch onderbouwt!, is dat het lichaam de afvalstoffen die niet weg kunnen netjes verdund worden met vocht (dan is het per saldo minder toxisch als het verdund is) en wordt het hele zwikkie opgeslagen in de vetcel.  Ergo.... ik word zwaarder. Nogmaals, dit is puur speculatief.

 

En toen ging ik mijn fascia te lijf met de blaster. Goed water drinken las ik overal. Ik las ook over dames die het hadden over detox verschijnselen. Bultjes, jeuk, emotionele huilbuien. Oei. Dat overkomt mij niet, nog nooit gehad dacht ik nog. 

 

Ehhhh, tot nu toe dus. Als je het filmpje bekijkt op YouTube over levende fascia (zie ook HIER), dan zie je dat er vocht doorheen gaat. Wonderbaarlijk om te zien. Volgens sommige theorieën stroomt het emotionele leven hier doorheen. Ik zeg dit fout, maar weet even niet hoe ik dit anders kan omschrijven. Als je de fascia losmaakt en wellicht deels kapot maakt, komt dit vocht vrij en zou je emoties kunnen ervaren waarvan je niet wist dat je ze had.
Offfffffffffffff, afvalstoffen komen vrij en zorgen voor overbelasting van je systeem en daardoor kun je wat emotioneel oververhit raken.  

 

Ik merk dat ik ineens dagen heb dat ik boos ben. Heel boos! Dat ik ineens volop in de emotie sta van bv 2 jaar terug. Eerst besef je het niet zo, maar dan opeens merk je dat je niet zo lief als anders reageert op je partner, die zich van geen kwaad bewust is. Maar je voelt je zo boos, dat je het er gewoon uit MOET gooien. Even fijntjes vertellen wat hij in jouw ogen toen (in een ver ver verleden) gedaan heeft om je te kwetsen. 

Of je zit voor de tv, kijkt een reclame voor mijn part over boter, en je merkt dat je een snik moet onderdrukken omdat de tranen ineens hoog zitten.

 

Bizar!!! Ik ben van nature een heel vredelievend persoon. Ik houd niet van boos zijn en probeer altijd koste wat kost de lieve vrede te bewaren, maar deze detox.... die haalt mijn alter ego zonder pardon uit de kast!

 

Nee, eigenlijk heb ik dan maar liever de bultjes die je in de video hieronder ziet. Maar ja, tot die tijd toch maar extra goed letten op water water water, gember thee en met een beetje TLC komt het misschien toch nog goed. 

Commentaren: 0