Resultaten na 1 maand

Gelijk maar met de deur in huis. Resultaten na 1 maand!

Als ik heel eerlijk naar de foto's kijk, dan zie ik eigenlijk niet zoveel verschil. 
De foto van de achterkant, daar staan mijn voeten iets verder uit elkaar en de belichting is iets anders. 
De voorkant , daar staan mijn voeten nagenoeg gelijk, maar ook de belichting is anders en ik sta iets verder naar voren dan op de foto daarvoor, waardoor ik bij het naast elkaar zetten niet een eerlijk beeld krijg. 

Conclusie foto's: Ik zie niet zoveel. Teleurstellend? Een beetje misschien, want we hopen allemaal dat er iets te zien is, ook ik wil verbetering in looks, maar aan de andere kant, dit was natuurlijk best te voorspellen! Het zijn nogal wat lagen waar ik mee aan het werk moet. 

 

Naast het stukje visueel, is er natuurlijk ook nog een heel ander stukje. Het stukje, hoe voel ik mij eigenlijk?
Het blasten zorgt voor wat extra vermoeidheid. Er komen afvalstoffen vrij en dat moet je als lipo patiënt maar weer even weg zien te werken. En juist omdat afvoeren niet onze sterkste kant is, merk je dat wel. 
Maar.....rapapaaaaaa.....

Zoals jullie weten was het de laatste weken best heel erg warm. Zelfs in september nog loei hoge temperaturen van 30 graden.
Ik ben gewend dat ik dan opzwel als een ballon. En nu..... helemaal niet! Geen dikke handen, geen dikke voeten, geen knellende compressie, niets!

Vocht was compleet geen issue! Ja, het vocht dat ervoor koos via mijn hoofd weg te stromen, maar dat had ik anders ook wel gehad. 

 

Ik ben echt verbluft geweest over dat ik mijn trouwring gewoon royaal om kon houden, dat ik schoenen gewoon aan kon. Dit vind ik persoonlijk echt een mega groot voordeel!!

 

De pijn die ik heb tijdens het blasten wordt per keer minder. Natuurlijk zijn er altijd plekjes waarvan ik niet zo blij word, bijvoorbeeld mijn kuiten of mijn heupen, maar het is tegenwoordig echt goed te doen!

 

Uiteraard ben ik ook gaan meten. Dit is ook weer een uitdaging, want meet je wel echt weer op dezelfde plek? Mijn meetsysteem is niet fantastisch gebleken. Ik zal voortaan met streepjes moeten gaan werken die ik langs mijn been om de 10 cm zet en ik zal mij daar aan moeten houden, want midden kuit, en midden bovenbeen werkt dus niet. Dan weer een cm eraf, dan 2 erbij... zeg het maar!

 

Ik heb het 5 keer nagemeten en ik kom tot de conclusie dat: 

R en L bovenarm beide         -0.5 cm

taille                                              - 2 cm

heupen/billen hetzelfde. (heb ik ook niet geblast)

R bovenbeen                             - 1 cm

L bovenbeen                              -3 cm

R knie                                            -2 cm

L knie                                             -3 cm

R kuit hetzelfde

L kuit                                             -3 cm

enkels zijn hetzelfde gebleven.

 

Wat mij hierbij opvalt is, dat mijn geopereerde linker been (daar is ooit 4 liter weggehaald, was een verschrikkelijke operatie, nooit meer het andere been gedurfd) veel beter lijkt te reageren op het blasten. 

Waar mijn ongeopereerde kuit niets kwijt is, is mijn geopereerde kuit 3 cm kwijt. Interessant feitje weer!

 

Ik heb ondertussen mijn blaster losgeschroeft en heb er kleintjes van gemaakt. Voor mijn gevoel kan ik dan beter druk geven en veel makkelijker bv de achterkant van mijn armen of mijn heupen en enkels blasten. 
Mocht je een Fasciablaster kopen, het is echt een idee om het ook zo te proberen. Eenvoudig te doen hoor en hij kan weer heel gemaakt worden ook.

 

Ik heb even getwijfeld, maar ik doe het stiekem toch. Mijn man blast mee. Hij heeft een buik die hij maar niet kwijt raakt. Is familiair. Wat hij ook doet kwa dieet of beweging, de buik bleef. Je begrijpt dat hij die buik is gaan aanvallen met de blaster en na 1 maand is hij maar liefst 5 cm omvang kwijt!!!

Mijn conclusie?

 

Ik ben voorlopig nog lang niet klaar met blasten en ik ga dan ook met liefde door. De zin om te blasten die blijft er zijn terwijl het best gevoelig is. Het is net alsof ik diep van binnen voel dat het echt iets goeds doet voor mijn lichaam en dat ik daardoor ook de zin behoud om door te gaan. 

Volgende maand weer een update!

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Barbara (maandag, 06 februari 2017 15:04)

  Hai
  Ik heb jouw blog gelezen en ben benieuwd hoe het er momenteel uit ziet. Je laatste update is van sept 2016 dus vroeg me af of je al meer resultaat met het blasten hebt gekregen.

  Groetjes Barbara

  Ps:
  Zou graag er ook 1 willen aanschaffen alleen zag ii dat je alleen met een VISA of soortgelijke kaart kan betalen. Wat ik dus niet heb. Misschien zijn er meer vrouwen die willen bestellen en dat we samen kunnen doen zo ook de verzendkosten kunnen delen?

 • #2

  Griet (donderdag, 09 februari 2017 14:44)

  Beste, ik had er ook graag eentje aangeschaft. Kan dit alleen via internet? Heb gezien dat de verzend-en douanekosten meer kosten dan de faciablaster op zich. Dus mocht er een groepsaankoop worden gedaan, dan neem ik hieraan graag deel.

 • #3

  Perihan (zaterdag, 11 februari 2017 12:53)

  Ik wilde net ook de fasciablaster gaan bestellen maar schrok ook erg van de verzend- en douanekosten. Ik zou ook interesse hebben in een groepsaankoop!

 • #4

  Irene (zaterdag, 11 februari 2017 13:22)

  Kijk even op deze facebookpagina, daar staat een oproepje van Barbara, wellicht kunnen jullie op die manier samen tot aanschaf over gaan: https://www.facebook.com/lipoedeemonderdeaandacht/

 • #5

  Anne (dinsdag, 26 juni 2018 10:23)

  Beste Irene,
  Jouw verhaal heeft me enorm geïnspireerd en moed gegeven om het ook uit te willen proberen met de Fasciablaster. Ik heb ook zo’n grote Fasciablaster en doe het elke dag! Ben nu twee weken bezig en ben werkelijk bont en blauw. Hahaha. Maar... ook ik heb het idee dat het iets goeds in gang zet voor mijn lijf.
  Ik was zo benieuwd hoe het nu met jou gaat? Doe je het nog steeds trouw?
  Tevens vroeg ik me af hoe je jouw blaster los hebt kunnen schroeven? Die van mij kan ik wel een beetje draaien maar met moeite ..,maar ik heb echt geen idee hoe jij ze hebt los /eraf hebt kunnen draaien? Zou het graag willen weten want ik begrijp dat zo’n kleiner model veel handzamer kan zijn. Maar om nou ooknog een kleine kopen.. dat vind ik wel erg kostbaar.
  Mocht je het me willen vertellen, ik hoor het graag!�
  Hartelijke groet,
  Anne