De Fasciablaster

Een ontdekkingstocht met het gebruik van de Fasciablaster bij lipoedeem stadium 3.


Resultaten na 1 maand

Gelijk maar met de deur in huis. Resultaten na 1 maand!

Als ik heel eerlijk naar de foto's kijk, dan zie ik eigenlijk niet zoveel verschil. 
De foto van de achterkant, daar staan mijn voeten iets verder uit elkaar en de belichting is iets anders. 
De voorkant , daar staan mijn voeten nagenoeg gelijk, maar ook de belichting is anders en ik sta iets verder naar voren dan op de foto daarvoor, waardoor ik bij het naast elkaar zetten niet een eerlijk beeld krijg. 

Conclusie foto's: Ik zie niet zoveel. Teleurstellend? Een beetje misschien, want we hopen allemaal dat er iets te zien is, ook ik wil verbetering in looks, maar aan de andere kant, dit was natuurlijk best te voorspellen! Het zijn nogal wat lagen waar ik mee aan het werk moet. 

 

Naast het stukje visueel, is er natuurlijk ook nog een heel ander stukje. Het stukje, hoe voel ik mij eigenlijk?
Het blasten zorgt voor wat extra vermoeidheid. Er komen afvalstoffen vrij en dat moet je als lipo patiënt maar weer even weg zien te werken. En juist omdat afvoeren niet onze sterkste kant is, merk je dat wel. 
Maar.....rapapaaaaaa.....

Zoals jullie weten was het de laatste weken best heel erg warm. Zelfs in september nog loei hoge temperaturen van 30 graden.
Ik ben gewend dat ik dan opzwel als een ballon. En nu..... helemaal niet! Geen dikke handen, geen dikke voeten, geen knellende compressie, niets!

Vocht was compleet geen issue! Ja, het vocht dat ervoor koos via mijn hoofd weg te stromen, maar dat had ik anders ook wel gehad. 

 

Ik ben echt verbluft geweest over dat ik mijn trouwring gewoon royaal om kon houden, dat ik schoenen gewoon aan kon. Dit vind ik persoonlijk echt een mega groot voordeel!!

 

De pijn die ik heb tijdens het blasten wordt per keer minder. Natuurlijk zijn er altijd plekjes waarvan ik niet zo blij word, bijvoorbeeld mijn kuiten of mijn heupen, maar het is tegenwoordig echt goed te doen!

 

Uiteraard ben ik ook gaan meten. Dit is ook weer een uitdaging, want meet je wel echt weer op dezelfde plek? Mijn meetsysteem is niet fantastisch gebleken. Ik zal voortaan met streepjes moeten gaan werken die ik langs mijn been om de 10 cm zet en ik zal mij daar aan moeten houden, want midden kuit, en midden bovenbeen werkt dus niet. Dan weer een cm eraf, dan 2 erbij... zeg het maar!

 

Ik heb het 5 keer nagemeten en ik kom tot de conclusie dat: 

R en L bovenarm beide         -0.5 cm

taille                                              - 2 cm

heupen/billen hetzelfde. (heb ik ook niet geblast)

R bovenbeen                             - 1 cm

L bovenbeen                              -3 cm

R knie                                            -2 cm

L knie                                             -3 cm

R kuit hetzelfde

L kuit                                             -3 cm

enkels zijn hetzelfde gebleven.

 

Wat mij hierbij opvalt is, dat mijn geopereerde linker been (daar is ooit 4 liter weggehaald, was een verschrikkelijke operatie, nooit meer het andere been gedurfd) veel beter lijkt te reageren op het blasten. 

Waar mijn ongeopereerde kuit niets kwijt is, is mijn geopereerde kuit 3 cm kwijt. Interessant feitje weer!

 

Ik heb ondertussen mijn blaster losgeschroeft en heb er kleintjes van gemaakt. Voor mijn gevoel kan ik dan beter druk geven en veel makkelijker bv de achterkant van mijn armen of mijn heupen en enkels blasten. 
Mocht je een Fasciablaster kopen, het is echt een idee om het ook zo te proberen. Eenvoudig te doen hoor en hij kan weer heel gemaakt worden ook.

 

Ik heb even getwijfeld, maar ik doe het stiekem toch. Mijn man blast mee. Hij heeft een buik die hij maar niet kwijt raakt. Is familiair. Wat hij ook doet kwa dieet of beweging, de buik bleef. Je begrijpt dat hij die buik is gaan aanvallen met de blaster en na 1 maand is hij maar liefst 5 cm omvang kwijt!!!

Mijn conclusie?

 

Ik ben voorlopig nog lang niet klaar met blasten en ik ga dan ook met liefde door. De zin om te blasten die blijft er zijn terwijl het best gevoelig is. Het is net alsof ik diep van binnen voel dat het echt iets goeds doet voor mijn lichaam en dat ik daardoor ook de zin behoud om door te gaan. 

Volgende maand weer een update!

5 Berichten

Detox symptomen

Je hoort het wel vaker, mensen die een dag of een weekje gaan de-toxen. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe ze dat vol hielden. Vasten, groenteshakes, vieze theetjes en vooral liters en liters water. Ik zag er ook eigenlijk het nut niet van in moet ik eerlijk zeggen. Ik had nergens last van toch?

 

Dan kom je erachter dat je lipoedeem hebt. Nog steeds weten we niet precies wat er gebeurd in je lichaam, maar het lijkt erop dat wij lipoedemers de afvalstoffen niet kwijt kunnen doordat de lever niet goed genoeg werkt (al zeggen bloedtesten anders), de lymfen niet goed kunnen afvoeren en de vaatsystemen gecompromitteerd zijn. Zelf merkte ik dat heel erg, en merk ik nog steeds, dat als ik sport, ik aankom. En dan gaat het niet over een kilootje ofzo, maar gewoon over 0.5 tot 1 kg per week. En nee, dat is niet normaal, dat ik 5 kg zwaarder ben in 1 maand tijd. Spieren ontwikkelen zich zelfs bij een bodybuilder niet zo snel.

 

Het grootste inzicht kreeg ik van Alyna, de grondlegster van Quadrivas therapie. Zij vertelde dat onze venen verbindweefseld zijn en dat zijn nu juist de afvoerende vaten. De venen voeren afvalstoffen  en zuurstofarm bloed af. Als je inspanning levert en de spier wil verbranden, maar de afvalstoffen kunnen niet goed weg via het veneuze systeem.... wat dan? Mijn persoonlijke conclusie en let wel, dit is absoluut niet medisch onderbouwt!, is dat het lichaam de afvalstoffen die niet weg kunnen netjes verdund worden met vocht (dan is het per saldo minder toxisch als het verdund is) en wordt het hele zwikkie opgeslagen in de vetcel.  Ergo.... ik word zwaarder. Nogmaals, dit is puur speculatief.

 

En toen ging ik mijn fascia te lijf met de blaster. Goed water drinken las ik overal. Ik las ook over dames die het hadden over detox verschijnselen. Bultjes, jeuk, emotionele huilbuien. Oei. Dat overkomt mij niet, nog nooit gehad dacht ik nog. 

 

Ehhhh, tot nu toe dus. Als je het filmpje bekijkt op YouTube over levende fascia (zie ook HIER), dan zie je dat er vocht doorheen gaat. Wonderbaarlijk om te zien. Volgens sommige theorieën stroomt het emotionele leven hier doorheen. Ik zeg dit fout, maar weet even niet hoe ik dit anders kan omschrijven. Als je de fascia losmaakt en wellicht deels kapot maakt, komt dit vocht vrij en zou je emoties kunnen ervaren waarvan je niet wist dat je ze had.
Offfffffffffffff, afvalstoffen komen vrij en zorgen voor overbelasting van je systeem en daardoor kun je wat emotioneel oververhit raken.  

 

Ik merk dat ik ineens dagen heb dat ik boos ben. Heel boos! Dat ik ineens volop in de emotie sta van bv 2 jaar terug. Eerst besef je het niet zo, maar dan opeens merk je dat je niet zo lief als anders reageert op je partner, die zich van geen kwaad bewust is. Maar je voelt je zo boos, dat je het er gewoon uit MOET gooien. Even fijntjes vertellen wat hij in jouw ogen toen (in een ver ver verleden) gedaan heeft om je te kwetsen. 

Of je zit voor de tv, kijkt een reclame voor mijn part over boter, en je merkt dat je een snik moet onderdrukken omdat de tranen ineens hoog zitten.

 

Bizar!!! Ik ben van nature een heel vredelievend persoon. Ik houd niet van boos zijn en probeer altijd koste wat kost de lieve vrede te bewaren, maar deze detox.... die haalt mijn alter ego zonder pardon uit de kast!

 

Nee, eigenlijk heb ik dan maar liever de bultjes die je in de video hieronder ziet. Maar ja, tot die tijd toch maar extra goed letten op water water water, gember thee en met een beetje TLC komt het misschien toch nog goed. 

0 Berichten

Onzeker


Bijna!

 

Bijna 1 maand bezig met de blaster. Dat is best wel spannend, want ik heb mijzelf beloofd dat ik na 1 maand foto's zou maken. 
En dan komt er toch een stuk onzekerheid om de hoek kijken. Want stel nou dat er helemaal niets te zien is? 
Die kans is natuurlijk heel erg groot, maar ik wil zooooo graag dat er 'iets' te zien is. Niet zozeer om wat te bewijzen, maar meer omdat dit best heel erg hard werken is en ik toch graag beloond word voor dat harde werk. Best gek om dit zo op te schrijven.

 

Op de website van Ashley Black heeft zij een soort kaart staan, een overzicht van fases van waarin je fascia zich kan bevinden. En dan zie je (gelukkig) ook plaatjes hoe het kan worden. ( Klik HIER om daarheen te gaan)
Ik kom uit op de laatste fases...fase 6 en 7. De tekst, daar kan ik mij niet heel erg in vinden, maar de foto's, daar zie ik gewoon mijn benen bijna....wauw! 

Ik weet dus nu gelijk, dat ik niet teveel moet verwachten, maar ja.... Ik ben ook maar een mens en dan ook nog een vrouw en we weten allemaal hoe vrouwen eigenlijk zijn over hun uiterlijk. Ik dus ook. Nou ja, soort van dan, binnen de perken van lipoedeem.

 

Er zijn zelfs fases waarin het eerst slechter wordt, alvorens het verbeteren gaat. IEKS! Stel, ik verbeter eerst, maar krijg dan ergens midden in het proces een fase waarin de putten er ineens extra invliegen. Dan moet je toch sterk in je schoenen staan om te blijven blasten!

 

Eerlijk is eerlijk, het doet pijn. Het ene gebied erger dan het andere. De ene keer probeer ik de pijn aan te gaan, een andere keer omzeil ik die plek. En zo ben ik zo'n beetje om de dag aan het 'sculpturen'. De enige plekken waar ik nog niet mee aan de slag ben geweest, dat is mijn bil partij en mijn rug.
Gewoon niet praktisch! Ik kan er slecht bij enzo en omdat Raymond ook aan zichzelf werkt ga ik hem na een workout van blasten niet vragen om ook nog eens even mijn billen te doen. 

 

Al ben ik wel weer een coole oplossing tegen gekomen, die vrouwen in Amerika                                                                zijn zo dom nog niet !

Gewoon naar de bouwmarkt gaan en electrischiteitspijpen halen die de bocht om gaan. Knappe dame die nu niet meer bij haar achterkant kan komen!

 

Misschien toch maar eens proberen? 

0 Berichten

Te nuchtere Hollander

De Fasciablaster is in Amerika een groot succes. Zo groot zelfs, dat er soms lang gewacht moest worden tot het juweeltje op je deurmat zou vallen. Ashley is naar China gegaan waar de productie opgeschroefd is om aan de vraag te kunnen voldoen en dat werkte.... voor de grote in ieder geval.

 

Er is ook een mini blaster....maar je raad het al....die is nog niet in grote oplages beschikbaar. Als je een paar keer met de grote gewerkt hebt, dan merk je dat sommige delen van het lichaam makkelijker te bereiken zouden zijn als hij niet zo groot was. 

Ik merk dat ook bij bv mijn kipfileetjes. Menig keer heb ik al gewenst dat ik een kleine had.

Er zijn creatievelingen die van een grote blaster een kleine hebben gemaakt. Mannen zijn er met zagen op los gegaan en hebben op de zaagkanten dopjes gezet. Offfff, de hele slimmerds wisten de klauwen van de stok te verwijderen door het los te schroeven en er dan deurknoppen of keukenkast grepen er weer op te zetten. Briljant! Wat ik niet zou geven voor die creativiteit!

 

Nu kon je je op de wachtlijst laten zetten om een officiële mini te mogen kopen. Als Ashley weer een golf kleintjes had om te verkopen, dan zou de eerstvolgende op de lijst een mail krijgen met daarin het blijde nieuws dat er weer geld uitgegeven mocht worden. Ik dacht, waarom niet? Ik ga ook op die lijst, want die grote is zo duur (door verzending en douanekosten) dat ik echt niet durf om de zaag erin te zetten, wat als ik spijt krijg??

Op de fora kwam ik verhalen tegen van vrouwen die beweerden overgeslagen te zijn omdat dames die later dan hen op de lijst gezet zijn (hoe weet je dat überhaupt??) al een mail gekregen hadden om te mogen kopen....

Er verschenen glimmende foto's van dames die poseerden met hun mini en daarop volgde dan weer de jaloerse commentaren van vrouwen die nog steeds de gewilde mail nog niet gekregen hadden. Het is dus schijnbaar echt een ding.

 

Guess what?? 

Vanmorgen werd ik wakker, pakte mijn telefoon, opende Facebook en zag in mijn privéberichten het volgende:

 

 

Ik keek ernaar, las de eerste paar regels (ogen wilden nog niet erg) en dacht...zo... even nadenken of het toch echt wel handig is..... legde mijn telefoon weg en doezelde nog even weg.

 

Maarrrrrrrrrrrrrr, omdat ik niet oneerbiedig wil zijn naar al die vrouwen toe die nog wachten op hun uitnodiging om te mogen kopen (de ironie):

 

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, over 1.5 maand heb ik een mini!!!!


3 Berichten

Ik heb toestemming gekregen van een dame uit Amerika om haar foto's te plaatsen. Dank je wel daarvoor! De tijd tussen de foto's in, is 5 maanden. Ze vertelt dat het feit dat ze pijnvrij is nu, belangrijker is dan het cosmetische effect. Ze gaf voorheen de pijn in haar benen het cijfer 7. (0= helemaal geen pijn, 10= ongelovelijk veel pijn) Ze hoopt dat ze d.m.v. de foto's wellicht andere vrouwen kan helpen aan een manier om zelf iets aan deze aandoening te kunnen doen. Het duurt wellicht wat langer dan bij vrouwen zonder lipoedeem, maar als ik deze foto's zie, motiveert dat om vooral dooooooooooooooor te gaan. 

 


Opvallend!!

 

Ik heb mijn bovenbenen nu ongeveer 2 keer geblast, knieën misschien 3 à 4 keer...onderbenen 1 keer. 
Persoonlijk heb ik heel veel moeite met het afvoeren van vocht. MLD, LPG, compressie.... het werkte bij mij gewoon niet. 
Nu heb ik een aantal keren gehad dat ik halverwege de dag mijn compressie uit deed omdat het knelde en niet meer fijn voelde. Ongewenst resultaat daarvan is natuurlijk dat er veel vocht je benen in zakt. Maar dat nam ik dan maar voor lief. De compressie zit de dag erna een stuk strakker en het duurt bij mij dan normaal een dag of wat voordat ik mijn oude maat weer heb.

Nu bemerk ik dat als ik dat doe en zodra de compressie weer om is, ik in de ochtend heel veel plas! Binnen no time is mijn vocht weer weg. Ik heb zelfs nu ik erover na denk...een hele week heel veel gepast. Met de auto weggaan, eerst natuurlijk even naar het toilet en dan op de plaats van bestemming weer gelijk moeten, na 2 uur weer echt hoge nood.... en dat was de hele week een trend. Ik kan helaas niets zeggen over gewicht, want de schaal heb ik verbannen. Maar echt, het was opvallend. 

En nu ik er nog verder over nadenk...de trappen gaan ook weer een stuk makkelijker!! (ik ben voor dit experiment even niet meer op de Bellicon gaan staan, mijn andere hele beste vriend)

Goh.... ben er even stil van, voor mij is dit echt heel opmerkelijk!!


24-08-2016

 

Als je in de Facebookgroepen rondkijkt, dan zie je foto's van vrouwen die soms on-ge-lo-fe-lijk blauw zijn. Soms wel net zo blauw dat het lijkt alsof ze een liposuctie ondergaan hebben.

Is dat nou wel gezond? Zo extreem blauw worden kan toch zorgen voor stolsels?
Met lipoedeem ben je al vaak blauw, soms zonder aanwijsbare oorzaak, dus ik hield mijn hart vast. 

Blauw worden is in de FB-scene eigenlijk een soort trofee! 

 

Ik ben het even op gaan zoeken HIER . Ik realiseer mij dat het een site is van de FB zelf, maar als duizenden en duizenden vrouwen dit zo ervaren, ga ik er maar even vanuit dat het echt zo is. 

 

Even een stukje (vrije vertaling) van die website:

 

Allereerst, de blauwe plekken die je ziet als je de FB gebruikt zijn niet hetzelfde als wanneer je tegen een tafel aanloopt of wanneer je jezelf hebt verwond en een interne bloeding hebt. FB kneuzingen zijn gezond, herstellende, en reinigend. Dit is wat er gebeurt in je lichaam als je de FB gebruikt:

 

Wanneer u de FB gebruikt en de fasciaal hechtingen herstelt, lijkt het op het uit elkaar trekken van twee stukken duct tape. Er zullen dan blauwe plekken komen die onlosmakelijk horen bij dit soort herstel. Het is een teken dat je met succes de kleverige lagen van het weefsel hebt gescheiden. Bloed haast zich naar deze plek, zodat genezing kan beginnen.

 

Wanneer iemand beperkt is door fascia, is het als een knik in een tuinslang. Wanneer u de fascia opent, kan het bloed weer naar dat gebied toestromen. Deze soorten kneuzingen zijn niet pijnlijk maar ze kunnen direct zichtbaar zijn. Ze kunnen ook gepaard gaan met een tintelend gevoel als het bloed door het weefsel stroomt.

 

 

Wanneer u de FB gebruikt op vetcellen waar het vet verkleeft zit op op de lagen van fascia of spier, zal je micro scheuren te krijgen in de haarvaten als het uit elkaar is getrokken. Dit laat ruimte voor de zuurstofrijke bloedcellen die dan de vetcellen van zuurstof voorzien waardoor ze afgebroken kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het duurde een keer of twee, maar ik ben de "trotse" bezitster van een rijtje blauwe plekken op de binnenkant van mijn bovenbeen, op mijn bovenarmen en op de achterkant van mijn bovenbeen zit een hele mooie grote. Op de foto zijn ze iets minder duidelijk dan in het echt, maar wat mij bevreemd, is dat ze zo netjes op een rijtje zitten. Het is net alsof het allemaal vingerafdrukken zijn ofzo. Helemaal niet wat lijkt op wat ik heb gezien op andere foto's. . De binnenkant van mijn bovenbenen zijn ook gevoelig tijdens het blasten, dus niet gek dat daar de echte eerste blauwe plekken zijn gekomen. 

 

De benen aan de achterkant deden de eerste keer helemaal geen pijn! De tweede keer was het een stuk gevoeliger moet ik zeggen... en toen kreeg ik dus ook die mooie (ahum) blauwe  plek.

Ik heb zoals te zien op de foto bovenaan dit stukje, de laatste keer gekozen om mijn benen op te warmen in een warmte deken. Het is niet alleen een fleecedeken, maar hij is ook elektrisch, dus naast zachtheid ook warmte. Het werkt prima! 
Nadeel is wel, dat als ik uit de deken stap en klaar ben met 1 been, mijn andere been al lang en breed weer koud is geworden en ik met dat andere been nogmaals een periode onder de deken moet. 
Tijdrovend dus!

 

Ik ga eens nadenken over hoe dat toch nog anders kan. 

Wordt vervolgd.


14-08-2016

 

Ik heb het voorrecht dat ik thuis een mini sauna heb waar ik lekker in op kan warmen.
Graadje of 50 (niet te gek) en na een half uur ga ik aan de slag met de Fasciablaster. 
Het aparte is, dat mijn benen niet echt super warm willen worden. Mijn hoofd, mijn armen gaan wel, buik blijft ook koud aanvoelen en mijn benen dus ook. Onder het bankje zit zelfs een straler, maar echt warm worden? Nee dus!

 

Van de week ga ik dan ook een experiment doen met een warmtedeken. Kijken of mijn benen wel goed warm worden als ik die eromheen wikkel.

 

Ondertussen nog eens gelezen over olie die je het beste gebruiken kunt. Druivenpit olie zegt de een, kokosolie de ander. Baby olie weer niet omdat dat de poriën zou verstoppen. Mijn motto? Ik neem wat ik in huis heb staan!

 

Ik verbaas mij nog steeds over mijn knieën. Het is wel gevoeliger geworden om te doen, maar nog steeds niet super heftig ofzo. De binnenkant van mijn benen heb ik nog niet een tweede keer gedaan, puur omdat het beurse gevoel nog niet weg is en de regel is, je mag best over blauwe plekken heen blasten, als ze maar geen pijn doen. 

 

Ik heb uiteraard nog niet gemeten of nieuwe foto's gemaakt, ik gun mijzelf een maand. 
Op het ogenblik blast ik om de dag. En dan eigenlijk om de dag een ander deel. Bv armen en gezicht. Benen en buik etc. 

Morgen wordt het achterkant benen en voor de eerste keer kuiten. Op de een of ander manier zie ik daar erg tegenop, tegen die kuiten dan... maarrrrrr, we gaan ervoor!

 

Ik heb in ieder geval nog steeds geen enkele spijt dat ik de Fasciablaster aangeschaft heb.

 

Manlief blast trouwens ook dapper door. Tot nu toe 3 cm weg rondom zijn buik. Zijn buik is ook nog steeds zachter dan dat die was. 

 

Als we op vakantie gaan, dan gaat de blaster gewoon met ons mee!


10-08-2016

 

Eergisteravond heb ik mijn bovenarmen geblast. Het is best wel even een dingetje hoor. Het is een rot plek om zelf te doen en ik heb behoorlijk wat vleugel hangen, dus als je druk wilt gaan zetten, deukt dat in en stroopt het wat op. Gelukkig had ik de hulp van Raymond. Armen, ja, dat is gevoelig. Ik ben voorzichtig begonnen en ben niet harder gegaan dan ongeveer een cijfer 7 qua pijn. Niet zo heel lang, ongeveer 2 minuten per arm...

 

Ik heb toen nogmaals mijn knieën gedaan. De bulten aan de zijkant deden nog steeds geen pijn. Heel bijzonder, maar de voorkant van mijn knieën, dat voelde ik zeer zeker! Het was een scherpe geniepige pijn, alsof er prikkeldraad op mijn knie gedaan werd.  Dit niet te lang gedaan, ik denk maximaal 1 minuut per knie.

 

Gisteren en vandaag voel ik beurs. Er zijn iniminie blauwe plekjes op mijn bovenarmen (het flap deel zeg maar) en de binnenkant van mijn bovenbenen hebben ook wat blauwe plekken. Heb er nog geen foto's van gemaakt, blauw is blauw toch? Mocht er spectaculair iets heftigs ontstaan, kan het altijd nog. 

Gisteren en vandaag geen blasten, even rust voor herstel, dan kan ik er morgen weer met een sessie tegenaan!


08-08-2016

 

Gisteravond was het dan eindelijk zo ver. De eerste keer blasten. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn echtgenoot de avond ervoor zijn buik al onder handen genomen had. Hij heeft een echte mannenbuik. Je kent het misschien wel, zo'n mooie, ronde, harde buik. Familie kwaal moet ik erbij zeggen hoor, want vader en opa zijn er ook mee belast. Afijn, buik netjes ingesmeerd met olie en blasten maar. Hij wilde eerst zelf. Het was best pijnlijk en hij heeft zich even moeten verbijten. Ik heb het op een moment over genomen. Ik denk dat het zo'n 10 minuten in zijn geheel geweest is....en toen.... was zijn buik 1.5 cm minder in omvang. We hebben het 3 keer over gemeten. Gekeken of we echt wel op dezelfde plek aan het meten waren en of we niet te strak aantrokken, maar nee, er was echt 1.5 cm weg. We hebben dit ook op foto vast kunnen leggen. En het mooiste was: Zijn buik was niet meer zo hard, hij was echt heel soepel geworden!

 

Door zijn ervaring met het pijn doen, wilde ik mij extra goed voorbereiden. Lipoedeem doet al pijn, dus dit zou grote groooooote pijn gaan worden was ik bang. Na de foto shoot (voorfoto's) en het opmeten ben ik mij eerst goed op gaan warmen. Een warm lichaam blast beter heb ik mij laten vertellen. Ik had besloten om mijn bovenbenen onder handen te nemen. Alleen dat, niet meer. 

 

Olie smeren (ik heb dit keer gekozen voor olijfolie, die had ik al in huis. Etherische olie wordt afgeraden omdat dat de FB aan zou kunnen tasten) Voorzichtig met rechter bovenbeen begonnen. 

In alle eerlijkheid, ik weet niet wat er aan de hand was, maar het deed geen pijn??? Ik ben op een gegeven moment wat harder gegaan en dieper, maar nog steeds, geen pijn? De enige plek waarbij is echt dacht , whoepssss, hier wat zachter, was de binnenkant van mijn bovenbeen. 

 

Raymond heeft de achterkant van mijn bovenbenen gedaan. Omdat hij bang is mij pijn te doen, begon hij heel rustig. Toen ik zei dat ik niets voelde duwde hij harder, en toen hij vroeg hoe hoog mijn pijn beleving was...zei ik een 2. Doe maar harder?  
Mijn knieen.... niets! Echt geen pijn!!!! Ik ben mij er wel van bewust dat dit niet helemaal 'normaal' is. Ik heb óf een hoge pijngrens óf ik heb het psychisch heel erg geblocked, geen idee. Ik ga er dan ook maar vanuit dat het een volgende keer niet zo pijnloos zal zijn als gisteren. 

 

Vandaag heb ik nog geen blauwe plekken. Het voelt wel beurs! Alsof ik op wel 10 plaatsten op mijn benen blauwe plekken heb. Die zitten er wellicht ook wel, maar nog niet zichtbaar. En ik heb ook het gevoel van lichte spierpijn in mijn bovenbenen. Best aparte ervaring.
Dat ik spierpijn in mijn handen en armen heb, dat snap ik wel! Blasten is een training op zich.

Vanavond mijn armen!


06-08-2016

 

En dit is de reden dat ik het uit wilde proberen. Op een fasciablaster pagina op Facebook kwam ik deze foto's tegen die ik uiteraard met toestemming mocht plaatsen hier. 
De dame in kwestie heeft 3 keer geblast in 17 dagen..... Dit is een prachtig resultaat!!! Dat wil ik graag zelf ook uitproberen.


05-08-2016

 

 

 

Raad eens??? Hij is er!!

Nu nog: 

* Meten

* Voor foto's maken

* Olie zoeken die niet te snel intrekt

* Warm bad maken

 

Als jullie mij zoeken....................

 

I've got some fascia to blast! 


04-08-2016

Ongelooflijk.... zou het dan bijna gaan gebeuren? Op 14 juli verzonden.... nu bijna, bijnaaaaaaaaa hier!

 

Ben alleen bang dat naast de blaster en de hoge verzendkosten ook de douane een graantje mee wil pikken.... duur grapje.

 

Maar goed, wie A zegt, gaat ook zeker B zeggen :-)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 augustus 2016

 

Ik kan niet meer herinneren hoe ik er nu precies bij kwam, maar op een Facebookpagina kwam ik berichten tegen over de Fasciablaster van Ashley Black. Misschien verveelde ik mij, maar ik voelde de behoefte om eens verder te gaan lezen. 


Ik kwam werkelijk pagina's vol tegen van vrouwen met hele enthousiaste verhalen over hoe die blaster hun leven veranderd heeft. Het verdwijnen van hardnekkige cellulite, afnemen van omvang, verdwijnen van jarenlange pijn bij bv fybromyalgie, nek/schouder klachten en ga zo maar door. Zelfs complete facelifts zonder operatie of injecties.... alles natuurlijk gestaaft met de bijbehorende foto's. Zonder dat je het in de gaten hebt, ben je zo een paar uur verder met kijken en lezen. (Engelse pagina's natuurlijk, dus duurt ook even langer ha! ) 

 

Er was zelfs een pagina op Facebook speciaal voor lipoedeem vrouwen die de blaster probeerden en toen was ik verkocht. Ik wilde dit ook gaan proberen! 
Ik heb via de website www.fasciablaster.com een mail gestuurd met de beste manier van bestellen en nu zit ik al een maand ongeduldig te wachten tot hij aankomt! Een paar dagen geleden was hij nog in Turkije..... dan kan het toch niet meer zo lang duren???

 

In de tussentijd ben ik mij aan het voorbereiden. Foto's...die wil ik maken. Meten! Ja, ik ga mijzelf ook meten. Welke olie heb ik nodig.... ik lees iets over warm zijn, over epsom zout baden nemen en ga zo maar door. 
Hopelijk kom ik straks goed beslagen ten ijs.


1 augustus 2016.

 

Ashley Black een grappig concept bedacht, namelijk.... een categorie waar je invalt met je klachten. Zo bestaat er bijvoorbeeld "Hail damage" (hagel schade) of "Car wreck" (autowrak).

De categorie geeft aan hoe ernstig je er aan toe bent. 


Je kunt een foto naar haar toe sturen, en zij geeft de categorie waar je in hoort. Dan weet je gelijk een beetje of je snel op de plaats van bestemming kunt zijn, of dat je een lange lange weg te gaan hebt.

Een van de moeilijkst op te lossen categoriën is "gummybear"... dat is fascia dat bij elkaar geklonterd zit, strak en gummy achtig.

 

Ik heb heel dapper een paar foto's gestuurd... en ik kreeg terug.... Super gummybear! (in a car wreck) Weten we dat ook weer nietwaar? 

 

Wil je weten waar jij toe behoord? Dan kun je Ashley een foto sturen op haar facebookpagina. KLIK HIER

Wil je meer lezen over de verschillende categoriën? Klik dan HIER (Engelstalig)