Mini Enquete gebruik Bellicon

Via de Facebookgroep Sporten op de Bellicon met lipoedeem (klik hier) is er onder tot nu 21 personen een enquête gehouden over het gebruik van de Bellicon bij lipoedeem. Het is uiteraard een hele kleine groep, maar de resultaten zijn zeer belovend!

Er is onder andere gevraagd naar de lichamelijke en geestelijke gezondheid voor het gebruik en na een tijd gebruik maken van de Bellicon.

Bijna alle dames boeken vooruitgang! Zie hieronder de resultaten.
 

Onderzoek naar ondersteuning van de lymfen met de Bellicon trampoline.

 

Je ziet het weleens op de tv voorbij komen. Van die enthousiaste mensen die een workout doen op een mini trampoline. Het ziet er altijd super leuk uit om te doen.

Nu blijkt dat rustig bouncen op de trampoline geweldig kan ondersteunen bij het draineren van de lymfe. Denkt u bij bouncen niet aan het loskomen van de mat, maar eigenlijk meer aan het in-veren op de mat, zonder daarvan los te komen. Een Bellicon trampoline heeft hierbij de voorkeur boven een trampoline met stalen veren.

 

Denk bijvoorbeeld aan de soepele springmat en de sterke elastiekringen. De Bellicon is veel elastischer dan minitrampolines met harde, stalen veren; hij veert duidelijk dieper door en veert ook hoger terug. Tijdens het bouncen zorgt de voortdurend wisselende zwaartekrachtbelasting voor buitengewoon positieve reacties van lichaam en geest. De lymfe worden bij iedere bounce door de kleine spiertjes enorm geactiveerd.

 

Doctor Nele deVoogdt, werkzaam in het Ku Leuven (B) heeft samen met Wouter Hoelen, fysiotherapeut in de Berekuyl te Hierden (NL) een onderzoek gedaan tijdens een congres.

Bij een gezond testpersoon is er vloeistof tussen de tenen ingespoten , welke je met een infrarood camera kunt volgen. De testpersoon in kwestie moest op de plaats 10 keer de hielen om en om optillen op de plaats. Er werd gekeken waar de lymfevloeistof zich op dat moment bevond  en  werd er een streepje op die hoogte op het been gezet. Daarna deed de testpersoon hetzelfde, maar dan op de Bellicon. De lymfevloeistof was 2x zo ver gekomen. Dit werd een aantal keren herhaald. Het andere been is ook bekeken. Er is toen eerst gestart met de Bellicon en daarna op de grond staan om de stap op de plaats beweging te maken. Dit om het zo eerlijk mogelijk te bekijken. Het effect was ook dit keer weer dat er 2x zo veel lymfe vloeistof verplaatst was als bij gewoon op de grond stappen. 

 

Een groep lipoedeem vrouwen heeft de trampoline aangeschaft na deze te hebben uitgetest bij Wouter Hoelen in de praktijk. Klacht bij lipoedeem is naast de ophoping van vet in de ledematen, dat er ook vaak vocht op den duur gaat zorgen voor toename van de klachten.

 

De eerste ervaringen zijn veel belovend. Na 1 week 2x bouncen van 5 minuten per keer, gaan de dames vaker naar het toilet, de benen voelen lichter, lopen gaat makkelijker, trap lopen gaat makkelijker en bovenal, het bewegen wordt als leuk ervaren. En laatst genoemde is bijzonder bij een aandoening waarbij bewegen vaak alleen maar pijn doet!

 

Nu hoef je natuurlijk geen lipoedeem of lymfoedeem te hebben om te kunnen trainen op de Bellicon.

Het is voor alle leeftijden!

Het bevordert de conditie, versterkt die spieren, werkt tegen osteoporose, verbetert de hart-longfunctie, versterkt het immuunsysteem en is bovendien leuk om te doen.