Leontine vertelt:

 

Ik heb de Bellicon nu een maand of twee. In het begin heb ik er weinig op gestaan omdat ik heel duizelig was.

 

Nu dat voorbij is moet ik mezelf met dit warme weer echt inhouden om er even niet op te gaan staan. Ik vind het ontzettend leuk om te doen!! Ik doe mijn jaren 80 zweetband om mijn hoofd en ga er voor! Muziek aan en bouncen maar. In het begin 5 minuten, toen 10, toen 20, toen 30 en nu weer naar 20 omdat ik stiekem toch te fanatiek werd. Want ik deed niet alleen meer bouncen, maar ook zachtjes springen. Dat is zo ontzettend leuk!! Figuren springen op de mat op heerlijke muziek.

 

Tegenwoordig probeer ik iedere dag 20 minuten te bouncen en heb ik van de week een app op mijn telefoon gezet waar ik op kon zien dat ik 950 jumps had gemaakt en een kilometer had gesprongen in 22 minuten. Het is voor mij een uitdaging om steeds wat verder te gaan, hoewel ik mezelf ook moet terugfluiten omdat ik soms zo fanatiek ben dat ik door mijn versleten knie bijna niet meer kan lopen.

 

De sokken die erbij kwamen zijn ook echt fijn om mee te bouncen. Sinds ik dagelijks press in mijn lymphapress was ik al 2 kilo kwijt, nu met de Bellicon en overschakelen richting het Paleo dieet is er inmiddels 5.5 kilo vanaf en ik voel me er ontzettend goed bij. Van mij krijgt de Bellicon een dikke 10!


Ervaring van Maryke met de Bellicon
Ik ben op de lipoedeemdag in Almere geweest en heb daar toen de uitleg gehoord.
Maar ik zag het daar niet zitten om daar te oefenen, omdat ik ook Polyneuropathie heb en daardoor minder evenwichtsgevoel.
Samen met een vriendin zijn we op 17 april naar Zandvoort geweest. We wonen in Zoetermeer.
Prive uitleg gekregen en ook geprobeerd.
Advies gekregen om elastieken te nemen die voor een lager gewicht geschikt zijn, omdat ik zeer waarschijnlijk toch niet anders ga doen dan bounchen. Een Bellicon gekocht samen met de 2 steunen.
Paste ook allemaal met gemak in mijn UP.
Thuis meteen in elkaar gezet en geprobeerd.
5 min gebounched en wat duurde dat lang.
Donderdag 's morgens voor het ontbijt weer 5 min. en dat ging veel beter. Die dag nog 3 x 5 min gebounched.
Vrijdag moest ik niezen en ik voelde mijn buikspieren.
Sinds die dag bijna elke dag 4 x 5 min  en dat langzaam opgebouwd naar 4x 8 min.
Na ruim 2 weken ging ik weer naar mijn fysio voor MLD en zij kon voelen dat mijn benen minder gespannen waren en soepeler.
Je bloeddruk zou ook dalen van het bounchen, maar daar heb ik nog niets van gemerkt.
Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden.