Ervaring Quadrivas van Ellen:

 

Ik ben 48 jaar en heb 3 kinderen in de pubertijd. 

Ergens in mijn pubertijd viel mij op dat ik andere benen heb dan andere meisjes. En het werd meer dan alleen opvallen, ik ging mij schamen. Ik had geen idee waarom, want ik at heel gezond thuis bij mijn ouders. Bijna spartaans. 

Toen ik op kamers ging en er veel veranderde in mijn leven ontwikkelde ik ook nog een eetprobleem erbij. Ik wilde die benen onder controle houden maar ik leefde ook een studentenleven. Ik had boulimia en daarbij sportte ik extreem. Soms 2x per dag. Uiteindelijk ben ik snel naar de huisarts gegaan want ik zag in dat dit niet gezond was. Met een doelgerichte therapie van het Riagg ben ik van boulimia afgekomen. Hoewel emoties soms nog wel van invloed zijn…😞 

 

Naarmate ik ouder werd, kreeg ik veel spataderen. Mijn benen waren niet in proportie met mijn bovenlichaam en zwollen snel op. Ze waren duidelijk ziek. Ik kreeg in mijn 2e zwangerschap een vaatontsteking en toen kreeg ik t advies van de dermatoloog om aderen te strippen. Dat gebeurde dus na de 3e zwangerschap. Ik hoopte dat het effect zou hebben op mijn benen maar er gebeurde eigenlijk niets.

Ik leefde gezond en sportte regelmatig.

 

Tot 2 jaar geleden ik er genoeg van had….

Ik zag in een ruit van een raam mijn onderbeen weerspiegeld en ik werd erg verdrietig. Wat mankeerde ik? Ik ben het internet opgegaan en via de huisarts bij een lip/lymfoedeem therapeut. Zij stelde lipoedeem vast. Ze vertelde mij dat er bijna (!!!) niets aan te doen was. Ik kocht een roller waar ik oefeningen op ging doen. Ze vertelde mij ook van de lipoedeem site en daar ben ik lid geworden. Ook ging ik op de koolhydraten letten.

Toch bleef ik wroeten en zoeken naar meer informatie en kennis. En zo leerde ik via iemand van de site Quadrivas kennen, die mij informatie gaf hierover en vóór en na foto’s.

 

Ik kon in november 2014 snel terecht bij Alyna in Amsterdam. Ik had kort telefonisch met haar gesproken en ging een week later op behandeling. Ik had hoop. En ik geloofde het niet maar na de 1e behandeling voelde ik al verandering.

 

De behandeling is niet pijnloos. Soms moet ik even op mijn tanden bijten en goed doorademen. Ik word helemaal van top tot teen gemasseerd. Ook de schedel. De doorbloeding wordt door de indringende massage op gang gezet en blokkades in de aderen verdwijnen. Hierdoor kunnen bloed en afvalstoffen goed stromen. En dus vet ook…

 

Na de behandeling voel ik mij de volgende dag wel een beetje moe, maar niet specifiek in mijn benen maar het hele lichaam werkt gewoon hard om afvalstoffen af te voeren.

Ik kan niet zeggen dat ik de behandeling fijn vind maar het gevoel daarna zeker. Lichtere benen, beetje beurs en blauwe vingerafdrukken van Alyna. De benen zien er gezond uit. Blauwe plekken die ik oploop verdwijnen veel sneller. Ook heel bijzonder want ik liep vroeger altijd met blauwe vlekken omdat ze heel langzaam verdwenen. En nu na 1,5 jaar zijn de benen onherkenbaar veranderd. Eerst had ik oma-benen en nu zijn ze 80% beter.

 

Doordat mijn benen gestript zijn (aderen) mis ik vaten die nog meer hadden kunnen bijdragen aan herstel. Ook heb ik hier zo’n 32 jaar mee rondgelopen en heeft alles zich vastgezet. Dat kost tijd om te verdwijnen. Het is dan ook een proces wat zich ook voortzet na de behandelingen. Ik heb er nu een half jaar tussen zitten na de laatste behandeling en t herstel is nog steeds zichtbaar. Ik ga nu nog een paar keer kort achter elkaar naar Q therapie om t proces een zetje te geven. 

Ik eet daarnaast koolhydraat arm en zo min mogelijk suiker. Ik drink ook minimaal 2 liter water. Heel noodzakelijk voor mij. 1 dag minder drinken en dan merk ik dat ik lomer ben.